6 tips om mensen ‘aan’ te zetten tijdens je evenement.

Je organiseert een teamdag, een symposium, een congres, een lange vergadering en ergens weet je nu al: tijdens de dag zakken de mensen een keer in. MAAR je wilt juist dat ze alle informatie opnemen, dat ze goede ideeën bedenken, dat ze beter gaan samenwerken, dat ze een stukje groeien… Daarvoor is het belangrijk dat de mensen op sommige momenten geconcentreerd zijn, zodat ze de stof goed op kunnen nemen. Je wilt dat ze zich verbonden voelen met de rest van de mensen, zodat ze makkelijker kunnen samenwerken. Je wilt dat ze zich vrij voelen, zodat ze creatieve ideeën op kunnen doen. Wat heb je daarvoor nodig? Hier volgen 6 tips om een (grote) groep ‘aan’ te zetten.
  1. Breek het ijs Vaak weet iemand niet precies naast wie hij of zij zit. Eigenlijk best raar. Je zit super dicht op de persoon naast je, maar meestal kijk je deze persoon niet aan. Als je de dag begint met kennis te maken met de mensen om je heen ontstaat er meteen al een verbonden gevoel. Je kan om die verbinding iets meer te maken mensen ook nog een vraag aan elkaar laten stellen. Bijvoorbeeld: ‘wat heb je vanochtend ontbeten?’ als start van de dag.
  2. Vertel een verhaal Mensen zijn net kinderen. Als iets niet direct boeit dan dwaalt de aandacht af. En gaan mensen met hun eigen verwondering of gedachtestroom aan de haal. Vertel een verhaal. Of laat de spreker een verhaal vertellen. Iets wat je hebt meegemaakt, iets wat je raakt en wat relevant is. Een verhaal boeit en houdt de aandacht.
  3. Vind overeenkomsten Mensen vinden het fijn om bij een groep te horen.  Dat is evolutionair bepaald. Handig om te overleven in de wildernis. Dit is handig om te weten, want je kan het gebruiken om een groepsgevoel te realiseren. Er zijn namelijk altijd overeenkomsten te vinden. Stel een paar ja/nee vragen aan het publiek en laat mensen hun hand in de lucht steken als ze het ermee eens zijn. Zorg ervoor dat ongeveer iedereen de laatste vraag met ja beantwoord. Bijvoorbeeld ‘wie denkt dat bewegen goed is voor je gezondheid?’. Hierdoor creëer je een eensgezinde groep.
  4. Zet het lichaam ‘aan’ Ons lijf werkt fantastisch goed. Het is de hele dag bezig met een wonderlijke kringloop. Daar gaat veel energie naar toe. Als we de hele tijd stil zitten en alleen met ons hoofd bezig zijn is ons lichaam daarnaast bezig onze goedgeoliede machine te onderhouden. Daar gaat de aandacht van ons lichaam heen. Als we gaan bewegen gebeurt er iets bijzonders. Hierdoor worden onze spieren wakker en gaat het bloed extra stromen. Er wordt een heleboel extra energie aangemaakt. Dus laat de mensen zich uitrekken, hun armen en benen losschudden en misschien zelfs dribbelen op de plaatst. Iedereen is hierna weer bij de les.
  5. Gebruik de stem “Ssssssssst, zachtjes, niet teveel geluid maken”, hoorde je als kind vast ook geregeld. Dit is bij de meeste van ons een patroon geworden. We laten ons meestal niet echt horen en maken sowieso niet  veel geluid. Door iedereen uit te nodigen geluid te maken gaat er ook veel energie stromen. Dit kan bijvoorbeeld door de mensen uit te nodigen om even hun schouders naar hun oren te trekken en dan met een zucht weer los te laten. Een fijn bijkomend effect is dat dit ook ontspannend werkt. Je kan de mensen ook uitnodigen om jouw geluiden na te doen. Beweeg daarvoor naar voren en naar achteren. De groep beweegt er precies tegenin. Als jij naar voren bent maak je een geluid, daarna doet de groep het na als zij naar voren zijn.
  6. Geef complimenten Over het algemeen zijn mensen ervan overtuigd dat het beter, mooier, groter kan. Maar vaak is het al goed en zorgt deze overtuigibg alleen maar voor onzekerheid. Positieve, welgemeende, opbeurende woorden kunnen wonderen doen. Je kan de groep vanaf het podium een compliment geven over alles wat je maar kan bedenken. Als je het maar meent. Je kan de groep ook elkaar een welgemeend compliment laten geven.  Een bijzondere afsluiting is om iedereen uit te nodigen zijn rechterhand op de schouder van zijn buurman of -vrouw te leggen en elkaar een schouderklopje te geven.
Wat je eigenlijk doet is zorgen voor een Energizer. Een korte energieke interventie die de mensen ‘aan’ zet en van de dag een succes maakt! Succes!